Op deze pagina staat de informatie over de activiteiten die wij op de manege organiseren. Inschrijven voor de activiteiten kan door een mailtje te sturen aan receptie@manegelelystad.nl. Wanneer je een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen van je inschrijving is deze pas definitief.
De kosten voor het meedoen aan een wedstrijd zijn vanaf 1-2-2023:
– met een manegepaard proeven rijden (F-proeven en springen) € 17,50
– met een eigen paard proeven rijden ( F-proeven en springen) € 15,-
– met een eigen paard van buitenaf ( F-proeven en springen) € 17,50
– KNHS proeven (eigen paarden) € 12,50 per proef
– Bixie&Friends proeven rijden€ 15,-
– Bixie stempel dag (theorie en praktijk op stal) max. 3 stempels per dag € 12,50. (1 stempel € 5,-)

Activiteitenkalender september en oktober 2023

Zaterdag 9 september Poets en opzadel cursus
Voor ruiters die net begonnen zijn met rijden (ook geschikt voor guppen), voor ruiters die het opzadelen nog een beetje spannend vinden en voor ouders die graag willen helpen maar niet precies weten hoe. Van 14.30 uur tot 16.00 uur leer je over paardengedrag, hoe je een paard moet poetsen en natuurlijk op- en afzadelen. Kosten ruiter + ouder €12,50.

Zaterdag 16 september Vaardigheidsproeven
FNRS Vaardigheidswedstrijd. Meedoen kan als je minstens 1 keer een F4 proef hebt behaald en na overleg met je instructeur. De te rijden proeven zijn te vinden in het boek van FNRS Brons. Kosten deelname € 17,50 pp.

Zaterdag 23 september FNRS dressuur alle leeftijden vanaf F4
FNRS dressuurproeven vanaf F4 voor alle leeftijden. Kosten €17,50 pp.

Zaterdag 30 september FNRS dressuur alle leeftijden F1 t/m F3
FNRS dressuurproeven F1 t/m F3 voor alle leeftijden. Kosten 17,50 pp.

Zaterdag 7 oktober Bixie&Friends dressuurwedstrijd
Vandaag is er weer een Bixie&Friends dressuurwedstrijd voor de guppen en lesniveau 1. De proeven BF1 t/m BF4 kunnen worden gereden. Overleg met je instructie voor welk niveau je in aanmerking komt. Voorkeur voor een pony hoeft niet opgegeven te worden. De instructie bepaalt welke paarden er worden ingedeeld. Kosten zijn € 15,- pp.

Zaterdag 14 oktober Groepenwedstrijd
Terug van weggeweest! Dit weekend strijden de lesgroepen tegen elkaar voor de titel ‘Best rijdende groep 1’ etc. Per groep bedenk je een thema met bijpassende muziek.

Zaterdag 21 oktober Lange buitenrit met tussenstop
Om de zomer goed af te sluiten organiseren wij voor dit jaar nog een keer de lange buitenrit met tussenstop. De rit duurt ongeveer 2 uur en tijdens de tussenstop word je voorzien van een hapje en een drankje. Kosten € 50,- pp.