Bent u op zoek naar een goed onderkomen voor uw paard? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze manege is aangesloten bij de FNRS en scoort goed op kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn.

Bosrijke omgeving

De manege is omgeven door bos. Ruiters kunnen gebruik maken van kilometerslange ruiterpaden. Onze accommodatie telt twee overdekte rijbanen en een springterrein. Voor pensionklanten is er altijd een rijbaan vrij om in te rijden. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs en in de weekenden zijn tal van activiteiten.

Gezellige sfeer

Iedereen is bij ons welkom. We vinden gezelligheid en saamhorigheid dan ook belangrijk. We beschikken over sfeervolle terrassen, waar u -terwijl u naar de lessen kijkt- een hapje en drankje kunt nuttigen. Daarnaast is er een ruime kantine, waar de barmedewerkers voor u klaar staan.

Accomodatie

Bent u op zoek naar een goed onderkomen voor uw paard of pony? Dan bent u bij Manege Lelystad aan het juiste adres! Onze manege, te vinden in een bosrijke omgeving, is aangesloten bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) en scoort goed op kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Wij besteden veel tijd en aandacht aan de verzorging van onze manege- en pensionpaarden. Bovendien is er altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt.

Wij bieden u de volgende faciliteiten:

  • Een binnen rijbaan
  • Een overdekte buitenrijbaan
  • Springtuin (45x50m)
  • Stapmolen (voor maximaal vijf paarden/pony’s)
  • Groeps- of individuele weidegang
  • Winterweide
  • Twee wasplaatsen, waarvan een met koud en warm water
  • Afsluitbare zadelkasten

Doordat wij beschikken over twee overdekte rijbanen is er altijd een rijbaan vrij op het tijdstip waarop u wil paardrijden. Voor het longeren is een longeercirkel aangelegd. Manege Lelystad is omgeven door bos. Ruiters kunnen gebruik maken van kilometerslange ruiterpaden.

Tarieven Pension (per 1-11-2022)

Stalling
– Paard per maand € 420,-
– E-pony per maand € 410,-
– Pony per maand € 400,-
– Toeslag grote box € 20,-
– Toeslag nieuwe stal met luik € 35,-

* Vanwege de hoge energietarieven zijn wij genoodzaakt om vanaf 1-11-2022 een toeslag voor de lessen door te voeren. Zodra dit weer mogelijk is, zal deze toeslag verdwijnen.

Privéles met eigen paard
– 1/2 uur privéles dal-uur* € 28,-
– 1/2 uur privéles € 30,50
– 1 uur privéles dal-uur* € 46,-
– 1 uur privéles € 51,-
– 1/2 uur priveles niv. 4 instructeur dal* € 35,50
– 1/2 uur privéles niv. 4 instructeur € 38,-
*Dal-uur is op maandag, dinsdag & donderdag van 8.00-15.00 uur, woensdag & vrijdag van 8.00-12.00 uur. Meer tarieven zijn op te vragen via de mail of aan de bar in de kantine.

Overige tarieven pension
– Meerijden met eigen paard in groepsles € 13,50
– Hooi toeslag per maand € 45,-
– Vlas/zaagsel per maand € 30,-
– Trainingsmolen 1 x per week € 16,50 per maand
– Trainingsmolen 3 x per week € 30,- per maand
– Trainingsmolen 5 x per week € 45,- per maand
– Trainingsmolen 7 x per week € 55,- per maand
– Loslaten paard € 5,50
– Stalling trailer per maand € 22,50 per maand
– Wedstrijd eigen paard € 13,50
– Huur extra zadelkast € 15,-
– Huur trailer 1,5 prd € 35,- per dag
– Huur trailer 2 prd € 40,- per dag
– Huur 2 prd wagentje (gewoon rijbewijs) € 125,- per dag *vooraf borg betalen

De manege bestaat sinds 1982. Freek en Miriam van der Laan verhuisden van de provincie Groningen naar Lelystad om op het ‘nieuwe land’ een manege op te zetten. Met de verwachting dat ook in de provinciehoofdstad van Flevoland veel paardenliefhebbers zouden komen. Hun vooruitziende blik werd werkelijkheid. Inmiddels telt de manege vier sterren en hun ondernemende zoons, Karst en Vincent van der Laan, springen in op nieuwe ontwikkelingen.

De Lelyruiters

Manege Lelystad is de thuisbasis van RV en PC De Lelyruiters. Dit is een bruisende vereniging voor jong en oud met zo’n honderd rijdende leden. De doelstelling? Jeugd (8 tot en met 18 jaar) en volwassenen met hun eigen pony of paard een zo hoog mogelijk niveau te laten behalen in de sport.

Instructie is dan ook belangrijk. Leden van de vereniging kunnen ervoor kiezen om een keer per week rijles te krijgen van een gediplomeerde instructeur. De vereniging huurt hiervoor de rijhallen van onze manege af.

De Lelyruiters organiseren regelmatig wedstrijden. Deze worden gehouden bij Manege Lelystad. In de winterperiode zijn er vier (indoor) dressuurwedstrijden, twee wedstrijden voor de pony’s en twee voor de paardencombinaties. In de zomermaanden worden er traditiegetrouw op het terrein van Manege Lelystad meerdere outdoorconcoursen georganiseerd. Daarnaast houdt de vereniging onder andere clubkampioenschappen en een oliebollenavond.

Klik hier voor meer informatie over de Lelyruiters.